Erbjudande om ytterligare påfyllnadsdos

Med start den 1 september rekommenderar Folkhälsomyndigheten ytterligare påfyllnadsdos till invånare som är födda 1957 eller tidigare och personer med ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom.

I Region Stockholm kommer invånare födda 1957 eller tidigare från och med mitten av augusti successivt kunna boka ytterligare en påfyllnadsdos inför kommande höst- och vintersäsong. Efter ett par veckor öppnar bokningen också för personer under 65 år med ökad risk att bli allvarligt sjuk av covid-19.
Endast invånare som registrerat sig i appen Alltid öppet kan få SMS, så det kan vara bra att redan nu registrera sig där och kontrollera att korrekt telefonnummer är inlagt.

Personer mellan 18 och 64 år rekommenderas fortsatt att vaccinera sig med tre doser. I nuläget rekommenderas de inte ytterligare doser men kan kostnadsfritt vaccinera sig med en andra påfyllnadsdos om de så önskar. Bokningen öppnar för denna grupp när bokningstrycket avtagit för övriga grupper. Inget SMS-erbjudande kommer att skickas till denna grupp utan ordinarie kommunikationsvägar används när bokningen öppnas.

Bokning via app eller telefon

Bokning av vaccination sker som tidigare i appen Alltid öppet eller via telefonbokningen, 08-428 429 30,
alla dagar kl 8 – 19.

© 2019 - Täby Centrum Doktorn

I akutfall, ring 112